duminică, 9 decembrie 2012

Imbratisat cu moartea

  Marchal era un soldat in trupele americane. Impreuna cu alti camarazi acesta a plecat intr-o misiune de cercetare si recunoastere. In drumul lorau intrat intr-o ambuscada provocata de talibani.
 
 In cateva secunde miros de incins, praf de pusca, tipete, suieraturi isi fac aparitia si asurzesc totul. Pe cat de repede a inceput totul pe atat de repede s-a si terminat. Toti camarazii lui Marchal sunt morti, printr-un noroc el a supravietuit. Nenorocirea abia acum isi face aparitia deoarece marchal este reperat de un taliban , astfel ca Marchal este capturat. Cu o punga pe cap este transportat spre tabara inamica. Nu poate vedea absolut nimic, simte doar durerea din picior atunci cand loveste cate un obstacol in calea lui.
 Este aruncat intr-o cusca mizera si obligat sa inregistreze un mesaj pentru rascumpararea lui.
-"Numele meu este Marchal Doil si am fost capturat de fortele talibane. Pentru eliberarea mea vor suma de 10.000.000$"
 Timp de 2 saptamani Marchal a fost hranit doar cu orez si o cana de apa toata ziua. In tot acest timp se gandea acasa la nevasta si la fetita, totusi dupa atata chin parca isi dorea sa cunoasca si moartea. 
 Brusc 3 talibani isi fac aparitia in fata lui, il leaga si il duc in padure, este pus in genunchi si lovit direct in cap. Marchal cade la pamant inconstient.
 Cateva ore mai tarziu acesta reuseste sa isi revina, deschide ochii si intuneric, intuneric atat de puternic de parca ar fi cu ochii inchisi. Frica isi face aparitia, adrenalina si ea este prezenta in tot corpul. Reuseste sa aprinda o lanterna si observa cu stupoare ca este intr-un cosciug ingropat de viu. Devine foarte agitat si incearca sa zgarie capacul cosciugului, in scurt timp insa realizeaza ca nu are sanse. Se linisteste pentru o perioada si parca i se parea cunoscut un anumit sunet. Cateva avioane americane au venit in salvarea lui si bombardau tabara talibana. Dupa primele bombe cazute si in cosciugul lui Marchal incepe sa isi faca prezenta si pamantul care se scurge incet dar sigurur inauntru asemeni ca o clepsidra. 
 O voce se aude din buzunarul lui, o voce care ii spune 
-" Marchal mai avem putin si ajungem la tine. Am capturat un taliban care o sa ne duca spre tine. Rezista. Mai avem putin"
-" Sunt ingropat de viu si incepe sa intre pamant in cosciug, mai e  foarte putin si se umple. Grabiti-va"
Urmeaza o liniste de cateva secunde, pamantul intra in cosciugul lui Marchal si totusi acestuia parca nici nu ii mai pasa, sta si se gandeste la nevasta si la fetita lui. Tresare imediat ce aude iar vocea din statia bagata in buzunar care ii spune:
-"Marchal mai avem putin"
-" Grabiti-va in cateva secunde pamantul va intra de tot in cosciug"
Marchal mai avea de trait aproximativ 30 de secunde si totusi spera la eliberarea lui. Dintr-o data aude:
-"Marchal, imi pare rau, talibanul ne-a dus intr-o zona diferita, imi pare rau"
5
4
3
2
1
---------
 

4 comentarii:

  1. Trista intamplare, pacat ca nimeni nu poate scapa de moarte, mai devreme sau mai tarziu aceasta se instaleaza in sufletul fiecaruia dintre noi.

    www.dragonathus.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Moartea e sfarsitul fiecarei persoane,nu poti scapa de ea orice ai face.! Trist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trist dar adevarat.. oricate produse naturale ai baga in tine si orice ai face sa poti trai mai mult.. cand tanti cu coasa bate la usa nu mai ai cum sa amani.

      Ștergere