joi, 13 decembrie 2012

Fuga in noapte

 O noapte intunecata. Stelele parca nu vor totusi sa isi faca aparitia pe cer. O ceata densa in fata. Un simplu latrat de caine reuseste sa mai trezeasca nimicul de pe strazi.
 Totusi el merge mai departe in intuneric parca uitand de tot ce inseamna frica, teama. Aude doar pasii sai care calca asfaltul rece si umed, ocazional o funza sub talpa isi mai face aparitia. Cu mesrul tot mai apasat inainteaza usor aruncand cate o privire peste umar de parca cineva il urmareste. Simte ca cineva este acolo, cu ochii pe el dar totusi nu vede pe nimeni, doar reflexia lui in baltoace. Un simplu popas il face sa se sperie deoarece in linistea totala cineva parca il striga pe nume. Mai bine nu se oprea si isi continua drumul asa poate pasii sai acoperea acea voce inceata care il striga. Adrenalina isi face aparitia in tot corpul si incepe sa o ia la fuga.
 Mersul devine fuga, linistea este perturbata de respiratia lui care se aude din ce in ce mai tare. O privire peste umar. Nimic.
 Aproape ca a ajuns in multime pe o strada luminata si deja pare mai linistit. Privind spre strada pasii incep parca sa se mai linisteasca in timp ce respiratia intra in normal. O ultima privire peste umar. Intoarce apoi capul incercand sa priveasca spre lumina cand brusc in fata lui isi face aparitia o fata imbracata in alb cu fata spre asfalt. Speriat se opreste brusc, cu ochii mari priveste si la fata dar si peste ea vazand parca strada principala care este foarte aproape. Stie ca daca ajunge in acea zona va scapa de neliniste si de fetita. Cu fata inca spre asfalt intreaba:"De ce fugi de mine? Nu vrei sa ne jucam? Vrei sa ne jucam impreuna pentru o eternitate? Nu poti fugi de mine". Se sperie si o ia la fuga trecand pe langa fetita. Salvarea lui este la 10 metri distanta de el.
4, 3, 2, un metru si scapa cand, cade brusc jos. Cade cu fata in sus asa ca in ochii lui pentru ultima oara vede fetita, care deasupra lui se uita la el si rade spunand:" Ne vom juca pentru o eternitate. Ti-am spus sa nu fugi". Inchide ochii in timp ce din mana lui ii cade o poza si o adresa. Era poza fostei sale sotii si a copilului lui si alaturi de ea adresa lor.
Langa adresa era si un mesaj:"Te asteptam la adresa asta. Ne e dor de tine. Te vrem inapoi in vietile noastre".


2 comentarii: