joi, 23 ianuarie 2014

Ingerii decoleaza, demonii raman

 Nu este roman, cel putin din tara care sa nu fi auzit de accidentul aviatic  prin care doua persoane si-au pierdut viata.
 O adevarata tragedie, in situatia in care acele persoane puteau fi salvate. Inca odata dovedim lipsa de profesionalism si de experienta incepand de la conducere si pana la ultimul jandarm si miltitar. De ce spun aceste lucruri?
 Cand te inscrii in astfel de institutii ai un scop, o menire, aceea de a salva vieti si pentru asta NU te pregatesti doar o zi sau un an, ci o viata. Asa se poate obtine experienta necesara salvarii unor suflete in ORICE SITUATIE. Nu cum a descris la TV acea "persoana" incompetenta : "Iarna nu-i ca vara si nici muntele nu-i ca campia". Vietile se salveaza in orice situatie sau mori incercand.
 De la cele spuse pana la cele intamplate critic tot ce tine de aceste sisteme care nu au fost in stare nici macar sa detecteze un avion avand aparaturi de ultima generatie, dar oameni prost instruiti care nici macar nu isi dau interesul.
 Ciudat cum in Romania pana nu moare cineva nu se face nimic. Ciudat cum niciodata nimeni nu se invata minte si continuam sa repetam aceleasi greseli. Oare cand vom realiza si cand vom deschide ochii? Cand vom putea sa ne instruim si sa devenim apti in ORICE situatie? Faptul ca nu au detectat un avion in 6 ore, timp in care saraca fata plangea, murind cu lacrimile inghetate pe fata mi se pare inadmisibil mai ales in situatia in care avem tehnologia necesara.
 Respect acelor oameni care au mers Km prin munti ai su reusit sa ajute. Oameni simpli dar bogati sufleteste, oameni care la propriu si-au dat hainele pentru salvearea acelor persoane. Respect pentru ei, respect pentru gestul lor.
 "Cum sa stam si sa privim fara sa ne ajutam semenii?" Sunt vorbe mari din partea unor oameni simplii. De aici sa ne tragem adevarata experienta si sa ne faca sa deschidem ochii, sa invatam sa ne ajutam si sa nu mai stam cu mainile in san. Aici ma refer in orice situatie si in orice imprejurare.
 Dumnezeu sa odihneasca cele doua suflete plecate mult prea devreme dintre noi. Au decolat spre inaltul cerurilor.
 Pentru noi...cei ramasi pe pamant...ce as putea sa cer... as putea sa cer mai multa intelepciune...mai multa gandire..mai multa dragoste fata de semeni si mai putina nepasare.

DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA.

3 comentarii:

  1. ooo da...profund spus, tu ai dreptate in ceea ce ai pe suflet insa restul sobolanilor de stau pititi in case numarand banii de pe carca altora niciodata nu isi vor misca cururile alea oparite de la atata stat jos degeaba si nu vor face nici macar un gest sa ajute pe altii in afara de ei insisi.

    pacat ca pe vremuri noi romanii eram f uniti, extrem chiar si la orice gand sau vorba urata asupra noastra saream ca arsi si nimiceam toti dusmanii... acum ce sa mai ceri ca semeni ai nostrii ii doare in fund si lasa lumea sa moara...desi erau la fata locului si puteau sa iasa din salvarea aia si sa ajute pe cei 3 care se luptau cu nametii, ce sa mai zici frate daca nu au vrut sa le dea macar targa aia jegoasa din masina de salvare sub pretext ca e pe inventar...pai mah bulangiilor de ce plm ai mai venit mah acolo aka SALVAREA? mai degraba mureati voi cu tot cu salvarea voastra de nenorociti spurcati ce sunteti azi si maine...

    ma rog ma opresc aici ca nu are rost si in romania asta nimeni nu o sa faca nimic o sa prefere in cel mai bun caz sa iasa la revolutia de weekend sa mai strige o poezie un cantecel doua si pleaca acasa ...ca deh nenicu a doua zi e de munca la servici....hai PEACE si respektpa pentru acest articol.

    ROMANIA TREZESTE-TE ANUL ASTA MACAR !

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa da si mai au pretextul pompatii astia de la conducere si guvern ca tot amaratii aia de oameni sa le aduca rebutul ala de avion, fieratania aia la bucuresti, pai nu va e mah rusine va muman cur de hapsani sa trageti si in astfel de situatii pe amaratii de oameni care va fac voua punga mare ...rusine mah rusine, blestemati sa fiti in veci.

    Semnat: DragonAthus

    RăspundețiȘtergere